Η συνταγή αυτή για την τούρτα αντικαθιστά τα συμβατικά στοιχεία της τούρτας – βούτυρο και λάδι – με το λίπος της σαντιγί. Με την υγρή ψίχα της και την λιωμένη υφή της, σίγουρα θα σας αφήσει με την επιθυμία να φάτε κι άλλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες μούρες της επιλογής σας για να κάνετε τη σαντιγί σας γευστική.
1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού kosher αλάτι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος για χτύπημα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Στην κουζίνα, έχουμε διάφορα προϊόντα που μπορούν να μεταμορφώσουν εντελώς τις προετοιμασίες που κάνουμε καθημερινά. Αν ψάχνετε για περισσότερα, ο κουζινικός σιφόν είναι η επόμενη πρόκληση που προτείνουμε.
Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρόκειται για ένα δοχείο που είναι ασφαλές και διαθέτει έναν αξιόπιστο μηχανισμό που λειτουργεί, εφόσον ακολουθούνται οι συνιστώμενες οδηγίες χρήσης.
Προκαταρκτικές συμβουλές για τη χρήση του κουζινικού σιφόν
- Δεν συνιστάται να αναμιγνύετε συστατικά και φορτία διαφορετικών μαρκών.
- Δεν πρέπει να ανοίγεται αν δεν είναι άδειο (βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλα τα περιεχόμενα πριν).
- Η καθαριότητα είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του (τα μέρη της σιλικόνης, το ελατήριο και η βαλβίδα μέσα στην κεφαλή πρέπει να είναι καθαρά και καλά τοποθετημένα).
- Δοχείο είναι το ίδιο το σώμα του σιφόν, όπου προστίθεται το μείγμα που θα χτυπηθεί.
- Δεξαμενή η χωρητικότητα του σιφόν μπορεί να είναι 250 ml, 0,5 λίτρα και 1 λίτρο.
Το οξείδιο του αζώτου, γιατί είναι ένα από τα πιο χρήσιμα αέρια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα σας.
Το οξείδιο του αζώτου που βρίσκεται σε φορτιστές κρέμας είναι ένα χρήσιμο αέριο, ειδικά στην κουζίνα, που έχει πολλές ιδιότητες. Για να ξεκινήσουμε, προκαλεί την αύξηση του όγκου της κρέμας έως και τέσσερις φορές, κάνοντάς την δύο φορές πιο αποτελεσματική από το οξυγόνο, σε αντίθεση με το οξυγόνο που διευκολύνει την ανάπτυξη βακτηρίων, το N2O σκοτώνει τα βακτήρια. Το N2O είναι αυτό που προωθεί αποτελεσματικά την χτυπημένη κρέμα από έναν διανομέα και βοηθά στη διατήρησή της για σχεδόν μια ολόκληρη εβδομάδα όταν ψύχεται σωστά.
Παραγωγή φρέσκιας χτυπημένης κρέμας και δυνατότητα αποθήκευσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
Όταν έχετε έναν φορτιστή κρέμας και έναν διανομέα κρέμας, μπορείτε να φτιάξετε φρέσκια κρέμα οποιαδήποτε στιγμή αντί να περιορίζεστε σε αυτή που έρχεται σε κονσέρβες. Και η φρέσκια κρέμα σας θα παραμείνει φρέσκια για πολύ περισσότερο, αρκεί να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
Ο βασικός μηχανισμός λειτουργίας πίσω από τους φορτιστές N2O για σαντιγί και τον σιφόν (γνωστός και ως διανομέας) είναι ο ίδιος – είτε χρησιμοποιείτε φορτιστές κρέμας Kayser, 600 Liss ή οποιονδήποτε άλλο δημοφιλή φορτιστή. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις απλές οδηγίες παρακάτω για να δημιουργήσετε τέλεια σαντιγί στο σπίτι σας σε ελάχιστο χρόνο.
Αφαιρέστε την κεφαλή του διανομέα και γεμίστε το μέχρι τη μέση με κρέμα χτυπημένης κρέμας.
Προσθέστε ζάχαρη άχνη και ένα αρωματικό παράγοντα (βανίλια, σοκολάτα κ.λπ.).
Αντικαταστήστε την κεφαλή του διανομέα και ανακινήστε το περιεχόμενο.
Εισάγετε τον σωλήνα στην κεφαλή του διανομέα κρέμας και απελευθερώστε 8 γρ. αερίου N2O σε αυτό, συνδέοντας την άλλη πλευρά με τον κύλινδρο ExoticWhip 640 γραμμαρίων μέχρι να ακούσετε έναν αφριστικό ήχο. Αυτό σημαίνει ότι το αέριο έχει απελευθερωθεί στον διανομέα.
Ανακινήστε τη λαβή του διανομέα κρατώντας τον ανάποδα. Η φρέσκια σαντιγί θα αρχίσει να ρέει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Οφέλη από τη χρήση φορτιστή σαντιγί N2O 640g
Η σαντιγί μπορεί να διατηρηθεί στον σωλήνα κρέμας για έως και 10 ημέρες στο ψυγείο. Για να την ξαναχρησιμοποιήσετε, απλώς ανακινήστε τον σωλήνα έντονα μερικές φορές. Αν θέλουμε η υφή να είναι πιο παχιά, λειτουργεί καλά να προσθέσουμε μια δεύτερη φόρτιση, αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητο.
Η πραγματικότητα είναι ότι το χτύπημα της κρέμας για επιδόρπια μπορεί να φαίνεται απλό, και στην πραγματικότητα είναι. Φυσικά, είναι πιο εύκολο για εκείνους που είναι συνηθισμένοι να χειρίζονται αυτόν τον τύπο συσκευής. Η πρώτη φορά μπορεί να είναι περίπλοκη και είναι σημαντικό να έχετε κάποιες βασικές γνώσεις πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το μαγειρικό εργαλείο.
Στον τομέα της εστίασης, είναι ένα βασικό εργαλείο γιατί προσφέρει πολλές δυνατότητες και έχει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένου
Ένας αυθεντικός γευστικός χαρακτήρας είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές όταν πουλάτε προϊόντα. Αν αυτό που θέλετε είναι να αποκτήσετε μια φρέσκια και καθαρή γεύση κρέμας, μπορείτε να το πετύχετε με έναν σωλήνα κουζίνας για επιδόρπια.
Η αναζωογονητική γλυκιά γεύση του Wavey Watermelon είναι ιδανική σε συνδυασμό με γλυκές, ξινές και πικρές γεύσεις.
Γεύση Καρπούζι – 10 Τεμάχια
Η αναζωογονητική γλυκιά γεύση του Wavey Watermelon είναι ιδανική σε συνδυασμό με γλυκές, ξινές και πικρές γεύσεις. Αυτό το καθιστά ιδανικό για τον αφρό στο φρουτογαζπάτσο σας, και φυσικά, είναι επίσης τέλειο στο κοκτέιλ σας με καρπούζι-μέντα-βότκα ή στην σχεδιασμένη πίνα κολοντά.
Χωρίς χημική γεύση
Μαζί με την τεχνολογία seamless cylinder, μπορείτε να απολαύσετε τη γεύση του καρπουζιού στο έπακρο χωρίς να ανησυχείτε για οποιαδήποτε χημική επίγευση.
Μεγαλύτερη Χωρητικότητα
Οι κύλινδροι μας που χρησιμοποιούνται μαζί με τις γεύσεις έχουν 10% περισσότερη χωρητικότητα σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο κύλινδρο στην αγορά.
Εξερευνήστε όλες τις διαφορετικές γεύσεις μας
Pleasure Passion Fruit
Με την μοναδική γλυκιά και ξινή νότα του Pleasure Passion Fruit, θα δώσετε στο σορμπέ σας, στη σάλτσα σαλάτας BBQ σας, και στον αφρό του mojito, caipirinha ή pornstar martini σας μια εκπληκτική ώθηση.
Ένας πραγματικός κλασικός, αυτό το κέικ αντιπροσωπεύει την κουλτούρα της ζαχαροπλαστικής των Μεγάλων Βρετανών στην καλύτερή της μορφή. Η συνταγή του είναι αρκετά απλή και κερδίζει καρδιές όπου κι αν σερβίρεται, είτε σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, είτε σε γενέθλια, είτε σε υπαίθριες εκδηλώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η σαντιγί είναι κυριολεκτικά το γλάσο του κέικ. Για τα καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε κορυφές σαντιγί N20 από μια αξιόπιστη μάρκα.
3 ραβδιά 1 1/2 φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
3 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλιτζάνια αλεύρι για κέικ κοσκινισμένο
1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Στη δοκιμή του σιφονιού κρέμας, δοκιμάστηκαν και αξιολογήθηκαν ορισμένες συσκευές. Η ιδανική φιάλη ψεκασμού κρέμας είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και έχει χωρητικότητα 500 ml. Εκτός από την κρέμα, η προετοιμασία άλλων κρύων και ζεστών πιάτων, εσπούμα, χτυπητής κρέμας, αφρών και νόστιμων παραλλαγών μους δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα. Η προμήθεια θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει αρκετές προσαρμογές και μια βούρτσα καθαρισμού. Οι κάψουλες κρέμας είναι επίσης απαραίτητες για να λειτουργήσει το σιφόνι κρέμας.
Η χρήση ενός διανομέα κρέμας δεν είναι βασικά δύσκολη και ακολουθεί πάντα την ίδια αρχή. Η φρέσκια χτυπητή κρέμα χύνεται στον διανομέα κρέμας και κλείνει με το καπάκι. Στη συνέχεια, η κάψουλα κρέμας ενεργοποιείται μέσω της κεφαλής της συσκευής. Ένας απαλός ήχος σφύριγμα δίνει το πράσινο φως και επιτρέπει την αφαίρεση της κάψουλας οξειδίου του αζώτου. Τώρα η συσκευή χτυπήματος κρέμας σας είναι έτοιμη προς χρήση. Η φρέσκια χτυπητή κρέμα ρέει αφράτη και εύκολα από τον διανομέα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ατομικά.
Οι διανομείς κρέμας είναι οι τέλειοι βοηθοί στην κουζίνα και το νοικοκυριό. Η χτυπημένη κρέμα ετοιμάζεται τέλεια και σφικτά σε ελάχιστο χρόνο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περαιτέρω επεξεργασία. Είτε για να διακοσμήσετε περίτεχνα κέικ είτε ως τέλεια γαρνιτούρα σε εκλεπτυσμένα κέικ και πολλά άλλα επιδόρπια. Οι διανομείς κρέμας διατίθενται σε πολλές εκδόσεις. Έτσι, τόσο ο σιφόν κρέμας με μοχλό, όσο και η φιάλη σιφόν κρέμας με κουμπιά απόλαυσης έχουν μεγάλη δημοτικότητα. Ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής, κάθε φιάλη σιφόν κρέμας έχει τα δικά της πλεονεκτήματα.
Στον τομέα των τροφίμων, συναντάμε τη χρήση εργαλείων, προϊόντων ή μικρών συσκευών που πριν από λίγα χρόνια μπορεί να φαίνονταν αδιανόητα. Ωστόσο, οι τάσεις συχνά αναδύονται και είναι σημαντικό να εξελισσόμαστε, να είμαστε ενημερωμένοι και να προσφέρουμε στους πελάτες καινοτομίες.
Ένα από αυτά τα βασικά εργαλεία στην κουζίνα σήμερα είναι ο σιφώνας κρέμας. Αυτό είναι ένα προϊόν με πολλές δυνατότητες, καθώς ο σιφώνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία κρεμών και αφρών, τόσο για κυρίως πιάτα όσο και για επιδόρπια, γι' αυτό και είναι τόσο δημοφιλής.
Ο σιφώνας κρέμας είναι ένα δημοφιλές εργαλείο για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι μας επιτρέπει να πετύχουμε 'κάτι' που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά.
Για παράδειγμα, μας επιτρέπει να μετατρέψουμε το υγρό σε υφή μους, έτσι ώστε αν εισάγουμε υγρή κρέμα σε έναν σιφώνα με φορτιστή κρέμας N2O, θα έχουμε χτυπημένη κρέμα. Αυτό είναι ιδανικό για να δημιουργούμε εκπληκτικές παρασκευές, τόσο στο σπίτι όσο και επαγγελματικά.
Γιατί η αγορά του οξειδίου του νιτρώδους αναπτύσσεται τόσο γρήγορα;
Μέσα σε διάφορες βιομηχανίες, το οξείδιο του νιτρώδους χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο. Ιδιαίτερα στην αγορά τροφίμων και ποτών, παρατηρείται μεγάλη αύξηση που οφείλεται στη μοριακή κουζίνα, ενώ η ιατρική αγορά επίσης αναπτύσσεται.
Προμήθεια οξειδίου του νιτρώδους
Δεδομένου ότι η ζήτηση είναι υψηλή, δεν υπάρχει έλλειψη στην προμήθεια. Οι περισσότερες μάρκες έχουν ήδη τα δικά τους κανάλια διανομής, γεγονός που καθιστά δύσκολη την είσοδο μιας νέας μάρκας στην αγορά.
Νέες εταιρείες και προϊόντα γίνονται ολοένα και πιο παράλογα προκειμένου να εισέλθουν στην αγορά τόσο καλά και επιπλέον, η αγορά θεωρείται επίσης κερδοφόρα. Πώς θα πρέπει να ξεκινήσετε; Σκέφτεστε να εισέλθετε στην αγορά; Τότε σκεφτείτε προσεκτικά τα παρακάτω σημεία.
Παράδοση αερίου N2O
Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις θα είναι να βρείτε τον κατάλληλο κατασκευαστή.
Με την μοναδική γλυκιά και ξινή νότα του Passion Fruit Pleasure, θα δώσετε στο σορμπέ σας, στη σάλτσα σαλάτας BBQ σας και στον αφρό του mojito, caipirinha ή martini σας μια εκπληκτική ώθηση.
Κόκκοι Γεύσης Passion Fruit – 10 Τεμάχια
Με την μοναδική γλυκιά και ξινή νότα του Passion Fruit Pleasure, θα δώσετε στο σορμπέ σας, στη σάλτσα σαλάτας BBQ σας και στον αφρό του mojito, caipirinha ή martini σας μια εκπληκτική ώθηση.
Χωρίς χημική γεύση
Μαζί με την τεχνολογία κυλίνδρων μας, μπορείτε να απολαύσετε τη γεύση του passion fruit στο έπακρο και να μην ανησυχείτε για κανένα χημικό υπολειμμα.
Μεγαλύτερη χωρητικότητα
Οι κύλινδροι μας που χρησιμοποιούνται μαζί με τους Κόκκους Γεύσης έχουν 10% περισσότερη χωρητικότητα σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο κύλινδρο στην αγορά.
Εξερευνήστε όλες τις διαφορετικές γεύσεις μας
Passion Fruit Pleasure
Με την μοναδική γλυκιά και ξινή νότα του Passion Fruit Pleasure, θα δώσετε στο σορμπέ σας, στη σάλτσα σαλάτας BBQ σας και στον αφρό του mojito, caipirinha ή pornstar martini σας μια εκπληκτική ώθηση.
Τα αυγά Μπένεντικτ δεν μπορούν να παρασκευαστούν χωρίς σάλτσα Ολαντέζ – η σάλτσα Ολαντέζ, γνωστή και ως ολλανδική σάλτσα, είναι μια γαλάκτωμα από κρόκο αυγού, λιωμένο βούτυρο και λίγο χυμό λεμονιού. Όταν έχετε μια συσκευή κρέμας και μια κάψουλα κρέμας για να την φορτίσετε, μπορείτε να φτιάξετε σάλτσα Ολαντέζ σε χρόνο μηδέν. Πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε ένα μείγμα από βούτυρο, αυγά, λευκό κρασί, ξίδι και χυμό λεμονιού και να το βάλετε στη συσκευή κρέμας σας, την οποία θα χρειαστεί να φορτίσετε μία φορά με μια ποιοτική κάψουλα κρέμας. Μετά την προσθήκη όλων των υλικών, φροντίστε να ανακινήσετε τον κάδο γρήγορα περίπου δέκα φορές.
3 αυγά
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ντιζόν
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
Αν θέλετε να δοκιμάσετε να φτιάξετε κάτι εξωτικό χωρίς να σκεφτείτε πολύ, αυτή η συνταγή είναι ακριβώς για εσάς! Για αυτό το πιάτο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να έχετε την πιο φρέσκια πέστροφα, να την τηγανίσετε αμέσως στο τηγάνι και να την σερβίρετε με μαϊντανό και κρέμα. Μπορείτε να προσθέσετε κάποια σαλάτα σε αυτό το πιάτο για να το κάνετε πιο νόστιμο και πιο θρεπτικό.
Λίστα υλικών
4 καθαρισμένες πέστροφες
Δύο μισά λεμόνια
Κοσέρ αλάτι
Πιπέρι
2 κουταλιές βούτυρο
Αφρός μαϊντανού
100 γραμμάρια μαϊντανού
25 γραμμάρια ψιλοκομμένων κρεμμυδιών
100 ml ζωμού κοτόπουλου
Πιπέρι
1 κουταλιά βούτυρο
150 ml κρέμας γάλακτος
Αλάτι
Πρώτα απ' όλα, ετοιμάστε τον αφρό μαϊντανού. Ζεστάνετε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και τηγανίστε τα κρεμμύδια σε αυτό. Μόλις τα κρεμμύδια γίνουν αρωματικά, προσθέστε τον μαϊντανό και ανακατέψτε τα αμέσως.
Αφαιρέστε το μείγμα κρεμμυδιού-μαϊντανού από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για λίγο. Φτιάξτε μια πουρέ χωρίς σβόλους από την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό κοτόπουλου, το μείγμα μαϊντανού-κρεμμυδιού, το πιπέρι και το αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
Με τον αφρό κρέμας Exotic Whip μπορείτε εύκολα και γρήγορα να ψεκάσετε νόστιμο φρέσκο αφρό κρέμας στα γλυκά και τις τούρτες σας.
Διαστάσεις: 80x260mm
Περιεχόμενο: 0,5L
Με έναν διανομέα κρέμας, το οξείδιο του αζώτου μπορεί να επεκτείνει το καλοκαίρι. Τι είναι ένα καλοκαίρι χωρίς ένα ωραίο κοκτέιλ; Μια γιορτή στο σπίτι χωρίς την κρεμώδη επικάλυψη για να την ολοκληρώσει. Αλλά τώρα υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο. Οι κάψουλες με γεύση και με μια εξωτική πινελιά. Ο διανομέας κρέμας Exotic Whip N2O είναι φτιαγμένος από επιλεγμένα και σταθερά υλικά. Τα επιμέρους μέρη είναι εύκολα στον καθαρισμό. Σε μια στιγμή, μια εξωτική κρεμώδης επικάλυψη δημιουργείται για το κοκτέιλ και τα επιδόρπια. Με τις οδηγίες του διανομέα κρέμας, κάθε κρέμα επιτυχώς επιτυγχάνεται. Δεν χρειάζεται κουραστικό χτύπημα της κρέμας. Με τις οδηγίες και με μερικά απλά βήματα, η κρέμα αφρού εγγυάται ότι θα επιτύχει πάντα! Η λειτουργία του διανομέα κρέμας είναι τόσο απλή που δεν μπορεί να πάει στραβά. Δεν απαιτεί μεγάλη τεχνική κατανόηση. Ακολουθήστε ακριβώς τις οδηγίες και με μερικά απλά βήματα, δημιουργείται μια σταθερή κρέμα.
Και τέλος, μια σύγχρονη προσέγγιση σε μια παλιά συνταγή, γνωστή στους περισσότερους παππούδες. Με αυτή την εσπρούτα από αυγόγαλα, δείχνετε στους παλιούς ότι δεν ήταν όλα καλύτερα στο παρελθόν.
300ml αυγόγαλο
200ml κρέμα
Φορτιστής κρέμας
Σιφόνι σαντιγί
Χτυπήστε το αυγόγαλο και την κρέμα μαζί μέχρι να γίνουν ομοιογενή. Προσθέστε αυτό το μείγμα στον σιφόνι σαντιγί και αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε το αυγόγαλο, είναι σημαντικό να ανακινήσετε καλά τον σιφόνι σαντιγί για να διατηρηθούν τα υγρά καλά αναμειγμένα.
Αδειάστε δύο κασέτες σαντιγί στον σιφόνι σαντιγί ώστε να μπορεί να σερβιριστεί με την κατάλληλη πίεση και την κατάλληλη ελαφρότητα.
Συνδυασμένο με μια καλή κούπα καφέ και ένα τοπικό μπισκότο, αυτό είναι το τέλειο απογευματινό σνακ.
Αν θέλετε να διευκολύνετε τη διαδικασία κάποιων από αυτές τις συνταγές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον μοναδικό φορτιστή κρέμας μας σε συνδυασμό με τις μπάλες γεύσης μας. Μπορείτε απλά να εισάγετε τις μπάλες γεύσης στον φορτιστή κρέμας και να προσθέσετε εξωτικές γεύσεις σε οποιοδήποτε πιάτο.
Μια φορά και έναν καιρό, κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς σε ένα εστιατόριο, μπορεί να βιώσετε τις επιτυχίες της σύγχρονης κουζίνας, πιο συγκεκριμένα, της μοριακής γαστρονομίας.
Η μοριακή γαστρονομία είναι επίσημα μια επιστημονική πειθαρχία που συνδυάζει φυσικές και χημικές διαδικασίες μαγειρέματος. Προτιμούμε να την αποκαλούμε ‘Η τέχνη του να επιτυγχάνεις μαγικά αποτελέσματα με βασικά υλικά στην παραδοσιακή κουζίνα.’ Ναι, λίγο πιο εμπνευσμένο. Η αλήθεια είναι, δυστυχώς για εμάς, ότι δεν μπορεί ο καθένας να χειριστεί αυτόν τον τομέα. Μόνο εξειδικευμένα άτομα ή εστιατόρια εφαρμόζουν τεχνικές μοριακής γαστρονομίας.
Αλλά ακόμα και έτσι, έχουμε καλά νέα για εσάς! Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό το γαστρονομικό στυλ που ανεβάζει την επιστήμη του μαγειρέματος, της επιλογής, της προετοιμασίας, της σερβιρίσματος και της απόλαυσης σε νέα ύψη.
Η μοριακή γαστρονομία είναι μια επιστημονική πειθαρχία μέσα στις γαστρονομικές τέχνες, αυτό είναι σαφές. Πώς λειτουργεί και τι περιλαμβάνει δεν έχει ακόμη ειπωθεί.
Η σαντιγί είναι ένα "απαραίτητο" για κάθε λάτρη του φαγητού. Αλλά η σαντιγί απαιτεί χρόνο, και η έτοιμη κρέμα δεν έχει πολλά κοινά με την καλή σαντιγί. Ωστόσο, αν αγοράσετε έναν σωλήνα κρέμας, μπορείτε να πετύχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτός ο οδηγός περιέχει πληροφορίες και συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε την απόφασή σας για την αγορά.
Ένας συσκευή, πολλαπλές σημασίες. Όλες οι ονομασίες είναι σωστές. Πρόκειται για μια σταθερή υπό πίεση, ανθεκτική φιάλη. Στο καπάκι, ανάλογα με το μοντέλο, υπάρχει μια λεβιέ ή κουμπί που ενεργοποιεί τη διαδικασία αφρισμού. Είναι επίσης εξοπλισμένη με ένα ακροφύσιο δοσολογίας. Ανάλογα με το προϊόν, μπορεί να περιλαμβάνονται αρκετά ακροφύσια στην παράδοση. Οι σωλήνες κρέμας διατίθενται σε τρία μεγέθη: 250 ml, 500 ml και 1 l.
Πολλοί μπορούν να ετοιμάσουν περισσότερα από σαντιγί. Ανάλογα με τη δημιουργία, μπορούν να παρασκευαστούν κρέμες, μους, σάλτσες, εσπούμα ή αφρώδεις κορώνες για διάφορα πιάτα. Στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλές συνταγές για σωλήνες κρέμας που μπορείτε να δοκιμάσετε.
Λειτουργία σωλήνα κρέμας
Γεμίστε τη φιάλη με το υγρό που έχετε δημιουργήσει.
Και τέλος, μια σύγχρονη παραλλαγή μιας παλιάς συνταγής που είναι γνωστή στους περισσότερους παππούδες. Με αυτή την Εσπούμα αυγού, θα δείξετε στην παλαιότερη γενιά ότι δεν ήταν όλα καλύτερα στο παρελθόν.
300ml λικέρ αυγού
– 200ml κρέμα
– Συσκευή κρέμας
– Σιφόν κρέμας
Χτυπήστε το λικέρ αυγού και την κρέμα μαζί μέχρι να γίνουν ομοιογενή. Βάλτε αυτό το μείγμα στη σύριγγα για κρέμα και αφήστε το στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Πριν σερβίρετε το λικέρ αυγού, είναι σημαντικό να ανακινήσετε καλά τη σύριγγα κρέμας, ώστε τα υγρά να αναμειχθούν καλά.
Γεμίστε δύο καψούλες κρέμας στη σύριγγα κρέμας, ώστε το αυγό-ποτό να σερβιριστεί με την κατάλληλη πίεση και αφράτη υφή.
Μαζί με μια καλή κούπα καφέ και ένα τοπικό μπισκότο, αυτό είναι το τέλειο απογευματινό σνακ.
Αυτό το blog σας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις επιδράσεις και τις χρήσεις του N2O για να λύσετε τις απορίες σας σχετικά με αυτό το θέμα. Στην ExoticWhip, παρέχουμε πρωτοξείδιο του αζώτου E942 ποιότητας τροφίμων.
Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε το πρωτοξείδιο του αζώτου. Σε αυτό το blog, θα εξετάσουμε τις διάφορες επιδράσεις και χρήσεις του N2O.
Στον τομέα της εστίασης, οι σεφ και το προσωπικό της κουζίνας χρησιμοποιούν το πρωτοξείδιο του αζώτου ποιότητας τροφίμων E942 ως αεροζόλ προωθητικό αέριο για να φτιάξουν αφρό, ορεκτικά, σάλτσες και σαντιγί με τρόφιμα ή ποτά.
Διαβάστε αυτή την ανάρτηση και ανακαλύψτε πώς χρησιμοποιείται ο κρέμας σεφ για την προετοιμασία κρεμών και επιδορπίων.
Με την μοναδική γλυκόξινη νότα του Pleasure Passion Fruit μας, θα δώσετε στο σορμπέ σας, στη σάλτσα σαλάτας BBQ σας και στον αφρό του mojito, caipirinha ή martini σας μια εκπληκτική ώθηση.
Γευστικές Κάψουλες Passion Fruit – 10 Τεμάχια
Με την μοναδική γλυκόξινη νότα του Pleasure Passion Fruit μας, θα δώσετε στο σορμπέ σας, στη σάλτσα σαλάτας BBQ σας και στον αφρό του mojito, caipirinha ή martini σας μια εκπληκτική ώθηση.
Χωρίς χημική γεύση
Μαζί με την τεχνολογία κυλίνδρων μας, μπορείτε να απολαύσετε τη γεύση του φρούτου του πάθους στο έπακρο χωρίς να ανησυχείτε για οποιαδήποτε χημική επίγευση.
Μεγαλύτερη χωρητικότητα
Οι κύλινδροι μας που χρησιμοποιούνται μαζί με τις Γευστικές Κάψουλες έχουν 10% μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλο κύλινδρο στην αγορά.
Εξερευνήστε όλες τις διαφορετικές γεύσεις μας
Pleasure Passion Fruit
Με την μοναδική γλυκόξινη νότα του Pleasure Passion Fruit μας, θα δώσετε στο σορμπέ σας, στη σάλτσα σαλάτας BBQ σας και στον αφρό του mojito, caipirinha ή pornstar martini σας μια εκπληκτική ώθηση.
Το καλοκαίρι σχεδόν τελείωσε, που σημαίνει ότι μπορούμε να αρχίσουμε να ανησυχούμε ξανά για τα Χριστούγεννα. Και ειδικότερα, τι να κάνουμε για το χριστουγεννιάτικο δείπνο; Έχουμε την τέλεια ιταλική λύση για εσάς: Σύκα με μους γκοργκονζόλα.
3 φρέσκα σύκα
75 γρ γκοργκονζόλα
100 ml κρέμα σαντιγί
Συσκευή κρέμας
Σιφόν κρέμας
Ξεκινήστε χτυπώντας τη γκοργκονζόλα, αυτό θα είναι πιο εύκολο αφού έχει μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο. Βεβαιωθείτε ότι η γκοργκονζόλα είναι χτυπημένη μέχρι να γίνει κρεμώδης. Όσο περισσότερο χτυπάτε, τόσο πιο κρεμώδης θα γίνει η γκοργκονζόλα. Προσθέστε την κρέμα σαντιγί σε αυτό και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδης και να αρχίσει να σας τρέχουν τα σάλια.
Προσθέστε την κρέμα στο σιφόν σας και, χρησιμοποιώντας μια κασέτα κρέμας, βάλτε μια ωραία ποσότητα σε ένα διακριτικό μπολ. Προσθέστε ένα τέταρτο από φρέσκο σύκο σε αυτό, βουαλά, καλή όρεξη!
Τιμώντας το όνομά του, ο φορτιστής Exotic Whip είναι αρκετά εξωτικός σε πολλούς τομείς. Για αρχή, το μέγεθος των κυλίνδρων N2O είναι μεγαλύτερο σε σύγκριση με άλλους κυλίνδρους N2O στην αγορά. Ενώ άλλες φιάλες N2O περιέχουν συνήθως 580g οξειδίου του αζώτου, οι φορτιστές Exotic Whip γεμίζουν με 10% περισσότερη οξείδιο του αζώτου, και η χωρητικότητά τους είναι συνολικά 640g. Οι μικροί φορτιστές κρέμας συνήθως αγοράζονται χύμα, έτσι μπορείτε να γλιτώσετε την ταλαιπωρία της συνεχούς αλλαγής των φορτιστών κρέμας, εκτός από το ότι θα αποκτήσετε 10% περισσότερη οξείδιο του αζώτου με τον φορτιστή κρέμας Exotic Whip. Αλλά περισσότερο από το μέγεθός του, ο φορτιστής μας έχει μια άλλη ειδικότητα που αποτελεί ένα από τα πιο μοναδικά του χαρακτηριστικά. Ο φορτιστής κρέμας μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με τις ειδικές σφαίρες γεύσης μας που μπορούν να προστεθούν εύκολα στον φορτιστή κρέμας που χρησιμοποιείτε για να ετοιμάσετε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες.
Αυτή η τούρτα είναι μια πραγματική κλασική και ενσωματώνει την κουλτούρα ψησίματος των Βρετανών στην καλύτερη εκδοχή της. Η συνταγή της είναι τόσο απλή που είναι δημοφιλής παντού όπου σερβίρεται, είτε σε οικογενειακές γιορτές, είτε σε γενέθλια, είτε σε εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους. Σε αυτή την περίπτωση, η σαντιγί είναι κυριολεκτικά η κερασάκι στην τούρτα. Τα καλύτερα αποτελέσματα θα τα πετύχετε αν χρησιμοποιήσετε ποιοτικά N20 φορτιστές σαντιγί από μια αναγνωρίσιμη μάρκα.
3 ραβδιά 1 1/2 φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
3 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
6 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλιτζάνια αλεύρι για κέικ, κοσκινισμένο
1 φλιτζάνι παχύρρευστη σαντιγί
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Το N2O σε ποιότητα τροφίμων είναι ένα διξείδιο του αζώτου, το οποίο, όπως μπορείτε να φανταστείτε, χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων και επομένως έχει την κατάλληλη ποιότητα γι' αυτό. Αυτή η μορφή του διξειδίου του αζώτου είναι καθαρισμένη και έχει βαθμό καθαρότητας 99,7%.
Το διξείδιο του αζώτου (N2O) σε ποιότητα τροφίμων χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων σε κάψουλες κρέμας. Αυτό το αέριο μπορεί να πωληθεί σε κάψουλες κρέμας και να εισαχθεί στον σιφόνι κρέμας, ή μέσω των επίσης γνωστών καψουλών κρέμας. Το διξείδιο του αζώτου (N2O) μπορεί να αναμειχθεί καλά με τις λιπαρές ουσίες που προστίθενται στον σιφόνι κρέμας για να παρασκευαστεί μια μους, κρέμα ή σαντιγί. Εκτός από αυτό το πλεονέκτημα, το διξείδιο του αζώτου (N2O) στη βιομηχανία τροφίμων έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Έτσι, η σαντιγί παραμένει στο ψυγείο έως και 10 ημέρες.
Η βιομηχανία τροφίμων γνωρίζει μια αδιαμφισβήτητη και σημαντική ανάπτυξη κάθε μέρα. Καθώς ο γαστρονομικός κόσμος εξελίσσεται και ο ανταγωνισμός εντείνεται, οι σεφ γίνονται πιο τολμηροί με νέα κόλπα και συμβουλές. Γι' αυτόν τον λόγο, αυτό το blog σας διδάσκει πώς να φτιάξετε κρύα μους μέσω μιας όμορφης απλής συνταγής.
Η βιομηχανία τροφίμων γνωρίζει μια αδιαμφισβήτητη και σημαντική ανάπτυξη κάθε μέρα. Καθώς ο γαστρονομικός κόσμος εξελίσσεται και ο ανταγωνισμός εντείνεται, οι σεφ γίνονται πιο τολμηροί προτείνοντας νέα κόλπα και συμβουλές.
Γι' αυτόν τον λόγο, αυτό το blog σας διδάσκει πώς να φτιάξετε κρύα μους με μια πολύ απλή συνταγή.
Κρύα μους – Συνταγή για μους μάνγκο
Η κρύα μους είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μους. Είναι ιδανική για να προσθέσει μια επιπλέον πινελιά στο επιδόρπιό σας. Αυτή η συνταγή για μους μάνγκο θεωρείται ως μια βασική μους.
Όταν θέλετε να φτιάξετε σαντιγί, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια παχύρρευστη κρέμα. Αυτή η κρέμα μπορεί να έχει περιεκτικότητα σε λιπαρά 27-36%. Όταν χρησιμοποιείτε τον σιφώνα σαντιγί, απελευθερώνεται πίεση, γεγονός που προκαλεί την επέκταση του οξειδίου του νιτρώδους στο μόριο του λίπους και δημιουργείται η σαντιγί. Ο σιφώνας σαντιγί παρέχει 4 φορές περισσότερη ποσότητα σε σύγκριση με το να χτυπήσετε τη σαντιγί μόνοι σας με το χέρι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος αερίου στον σιφώνα σαντιγί;
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο αέριο N2O. Ο λόγος που χρησιμοποιείται το οξείδιο του νιτρώδους σε έναν σιφώνα σαντιγί είναι ότι το αέριο διαλύεται εύκολα με τα υγρά και δεν χάνεται τη στιγμή που βρίσκεται στον σιφώνα. Ένα ακόμη πλεονέκτημα της χρήσης οξειδίου του νιτρώδους στους σιφώνες σαντιγί είναι ότι αναστέλλει επίσης την ανάπτυξη βακτηρίων και δεν έχει μυρωδιά ή γεύση.
Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τη συνταγή για τον τύπο κρέμας ή αφρού που θέλετε να φτιάξετε και να τοποθετείτε τον σιφώνα σε επίπεδη επιφάνεια.
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση των σιφονιών κρέμας στη βιομηχανία τροφίμων.
Στη βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιούνται εργαλεία, προϊόντα ή μικρές συσκευές που πριν από μερικά χρόνια θα ήταν αδιανόητα. Παρ' όλα αυτά, συχνά αναδύονται τάσεις και είναι σημαντικό να εξελισσόμαστε, να είμαστε ενημερωμένοι και να προσφέρουμε νέα πράγματα στους πελάτες.
Ένα από αυτά τα σημαντικά εργαλεία στην κουζίνα του σήμερα είναι το σιφόνι κρέμας. Πρόκειται για ένα προϊόν με πολλές δυνατότητες, καθώς το σιφόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή κρεμών και αφρών, τόσο για κυρίως πιάτα όσο και για επιδόρπια, γι' αυτό και είναι τόσο δημοφιλές.
Γιατί το σιφόνι κρέμας χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά
Το σιφόνι κρέμας είναι ένα δημοφιλές εργαλείο για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι μας επιτρέπει να κάνουμε κάτι που διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε.
Έτσι, όταν βάζουμε υγρή κρέμα σε ένα σιφόνι με κάψουλες N2O, παίρνουμε χτυπημένη κρέμα.